Ana Sayfa » , , , , , , , , , , » Casusluk yapan PKK'lılar tutuklandı Yazısını okuyorsunuz.

Casusluk yapan PKK'lılar tutuklandı

Kategori: , , , , , , , , , , , Umud Urmulu - سه‌شنبه, آذر ۰۲, ۱۳۸۹ - 0 comments

İran'da, ''İngiltere adına casusluk'' yaptıkları iddiasıyla 4 PKK/PJAK terör örgütü mensubunun tutuklandığı belirtildi.
Edinilen bilgiye göre, İran İstihbarat ve Güvenlik Bakanlığı, terör örgütü PKK/PJAK'a yönelik operasyon düzenleyerek 4 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınan 4 kişi ''İngiltere adına ajanlık yaptığı'' iddiasıyla tutuklandı.
Söz konusu teröristlerin, Eylül ayında Mahabad kentinde gerçekleştirilen askeri törende meydana gelen bombalı saldırıda 12 kişinin ölümünden sorumlu tutuldukları ve ''PKK/PJAK adına bombalı eylemler gerçekleştirmek, halk arasında etnik ayrımcılık yaratmak, Kürt milliyetçiliğini özendirmek, halkı devlet aleyhine kışkırtmak, İran'ın ulusal ve toprak güvenliğini tehdit etmek'' suçlarından ağır hapis veya idam cezası ile yargılanacak.
Diğer yandan, İran Genelkurmay Başkanlığı'nın, İran cezaevlerinde tutuklu bulunan terör örgütü PKK/PJAK mensuplarının ''açlık grevi'' eylemlerini sonlandırmak amacıyla, eyleme katılan tüm tutukluların ''idam'' edilmesi yönünde bir girişim içerisinde olduğu öne sürüldü. İran'da 2009 yılından bu yana terör örgütü PKK/PJAK mensubu 7 kişi idam edilmişti. Halen 20 terörist hakkında verilmiş idam cezası bulunuyor.
Geçen ay Lübnan güvenlik birimleri, İsrail casus şebekelerine yönelik başlatılan operasyonlar kapsamında yakalanan 3 terör örgütü mensubunu ''Lübnan'da İsrail adına casusluk faaliyetleri yürüttükleri'' iddiasıyla  tutuklamıştı.
Terörist Murat Karayılan da, bir İsrail televizyonuna yaptığı açıklamada, Türkiye, İran ve Suriye'yi, İsrail ve PKK için ''ortak düşmanlar'' olarak tanımlayıp, ''Bizim düşmanlarımız İsrail'in de düşmanlarıdır'' demişti. Yetkililer, İran ve Lübnan'da yaşanan son gelişmeler ile terörist Murat Karayılan'ın İsrail televizyonuna yaptığı açıklamaların, terör örgütü PKK'nın ''taşeron örgüt'' olarak kullanıldığı iddialarının geçerliliği açısından önemli olduğuna dikkat çekiyorlar.
Qaynaq

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

با پشتیبانی Blogger.
 
UrmiyeNews.Com - Batı Azerbaycan'ın Sesi
Tema: Bal Medya