Ana Sayfa » , , , , , , » Ankarada Urmu Gölü Kampanıyasına Destek Yazısını okuyorsunuz.

Ankarada Urmu Gölü Kampanıyasına Destek

Kategori: , , , , , , , Umud Urmulu - دوشنبه, فروردین ۰۹, ۱۳۸۹ - 0 comments










Günü: Cumartesi 03 Nisan, saat 11:30 
Yeri: Gölbaşı, Atatürk Sahil Parkı – Ankara 
* Saat 10:30’da Azerbaycan Kültür Derneği’nin (Bayındır Sokak 37/6Kızılay) karşısından servis kalkacaktır.
Türkiyә’dә yaşayan Azәrbaycanlılardan Urmu Gölü kampanyası dәstәk yığıncağına çağrı 
Önümüzdәki günlәrdә Güney Azәrbaycan böyük vә tarixi bir günә şahid olacaqdır. Traxtur futbol yığmasının dәstәkçilәri, Azәrbaycan üçün bir ölüm qalım mәsәlәsi olan Urmu Gölü’nün quruma sorununa әl qoyub onu dünya gündәminә daşımağı planlayırlar. 
Hәrkәsin bildiyi kimi son illәrdә Güney Azәrbaycan’ın batı bölgәsindә yağınlığın azalması ilә Urmu Gölü yetәrincә su ilә bәslәnәbilmir vә bir kriz ilә qarşı qarşıyadır. Bunun yanısıra Tehran yönәtiminin bölgәdә uyğuladığı tamamı ilә yanlış, ğeyri-elmi vә әski medotlara dayanan su qaynaqları yönәtiminin sayәsindә Urmu Gölü sorunu daha da şiddәtlәnib son dәrәcә tәhlükәli bir hal alıbdır. Elәki söylәnәnlәrә görә durum belә dәvam edәrsә gәlәcәk beş il içәrisindә gölün tamami ilә quruma ehtimali vardır ki bu bölgәdә canlı yaşamı vә doğal ekoloji üçün ağır ve ölümcül bir zәrbә demәkdir. Hal durum belә ikәn görülür ki Tehran yönәtimi bütün çağrılar vә tәpkilәrә rәğmәn bu sorunun qarşını almaq üçün hәlә әn kiçik bir addım belә atmayıbdır vә sanki Urmu Gölü ilә bәrabәr GüneyAzәrbaycan’da canlı yaşamını göz görә görә ölümә tәrk etmәk istәyir. 
Bu gәrgin vә iç acıdan vәziyәtdә eşidilir ki Traxtur yığmasının yardımcıları ki gәrçәkdәn son aylar içәrisindә Azәrbaycan’ın mәzlumiyәt vә mәhrumiyәtinin haq sәsi olublar, Urmu Gölü problemini dünya ictimaiyatının diqqәtinә çatdırmaq üçün son dәrәcә yerli vә anlamı bir kampanya başladıblar ki doğrudan böyük bir tәqdirә layiqdir. Traxtur yığmasının dәstәkçilәri Yengi Gün (Novruz) Bayramı’nın 13’cü günü (Cuma, 02 Aprel - 13 Fәrvәrdin) Urmu Gölü üzәrindәki körpüyә toplaşaraq bu problemi dünyanın diqәtinә çatdıracaqlar. 
Biz Türkiyә’dә yaşayan Azәrbaycanlılar olarq bu önәmli vә anlamlı kampanyaya güc qatmaq amacı ilә Şәnbә 03 Aprel’dә Ankara’da Gölbaşı’na toplaşaraq bu kampanyaya dәstәk verәcәyik. Bu vәsilә ilә Türkiyә’dә yaşayan bütün Azәrbaycanlıları bu yığıncağa qatılmağa çağırmaqla birlikdә bütün dünya ölkәlәrindә yaşayan Azәrbaycanlıları aksiyalar düzәnlәyәrәk bu kampanyaya dәstәk verib bu sorunu dünya ictimaiyatına çatdırmağa yardımcı olmağa çağırıq. 
Aksiya günü: Cumartesi 03 Nisan, saat 11:30 
Yeri: Gölbaşı, Atatürk Sahil Parkı – Ankara 
* Saat 10:30’da Azerbaycan Kültür Derneği’nin karşısından servis kalkacaktır

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

با پشتیبانی Blogger.
 
UrmiyeNews.Com - Batı Azerbaycan'ın Sesi
Tema: Bal Medya