Ana Sayfa » , , , , , , , , , , » آغاز کمپین "دوزبانگی" در روز جهانی زبان مادری Yazısını okuyorsunuz.

آغاز کمپین "دوزبانگی" در روز جهانی زبان مادری

Kategori: , , , , , , , , , , , Umud Urmulu - شنبه, بهمن ۱۱, ۱۳۹۳ - 0 comments
اومود اورمولو
کنگره اجتماع دمکراتیک(د‌ت‌ک) برای بسط زبان کردی در جنوب‌شرقی ترکیه اقدام به راه‌اندازی کمپین دوزبانگی در روز جهان زبان مادری خواهد نمود.
بر اساس اهداف تعیین شده در برشور کمپین دوزبانگی د‌ت‌ک کاربرد دو زبان ترکی و کردی در اطلاعیه شهرداری‌ها، گسترش کاربرد منوهای دوزبانه رستوران‌ها، ارائه خدمات دوزبانه شهرداری‌ها،تابلوهای عمومی دوزبانه، فیش‌های آب و برق و ... بیان شده است.
مرکز ارگان د‌ت‌ک در دیاربکیر ترکیه بوده و د‌ت‌ک با هدف گسترش زبان کردی در شرق و جنوب‌شرقی ترکیه با توجه به امکانات شهرداری‌ها و ان‌جی‌اوها به فعالیت مشغول می‌باشد. هدف د‌ت‌ک معنا بخشیدن و بازسازی هویت کردستان و کرد بیان شده است. هدف دیگر د‌ت‌ک در صورت خواست و همکاری شهروندان کرد تغییر اسامی مناطق و محله‌ها به اسامی کردها بیان شده است.      
ارگان د‌ت‌ک یکی از سازمانهای اقماری حزب کارگران کردستان(پ‌ک‌ک) می‌باشد که به فعالیت‌های سیاسی و اجتماعی می‌پردازد. شهرداری‌های مناطق مختلف کردنشین در ترکیه سالهاست که کمپن‌های مشابهی را برای گسترش زبان و فرهنگ کردی در ترکیه آغاز می‌نمایند. 
زبان مادری در ایران
ایران از جمله کشورهائی می‌باشد که تاکنون تنوع ائتنیکی، دینی، فرهنگی و زبانی شهروندان خود را تماما کتمان نموده و سیاست‌هائی را برای زدودن تنوع زبانی و فرهنگی شهروندان خود بکار بسته که اغلب اوقات سیاست‌های یاد شده همراه به انواع خشونت نیز بوده است. منطق عمومی پروژه دولت- ملت‌سازی در ایران در جهت پدید آوردن جامعه‌ای تک‌زبان، تک‌ایدئولوژیک و تک‌تیپ بر اساس ویژگی‌های گروه ائتنیکی اقلیت حاکم فارسی‌زبان و داشته‌های زبانی، فرهنگی، دینی، تاریخی و ... گروه یاد شده صورت پذیرفته است. ولی آنچه که امروز با نگاهی به وضعیت آگاهی ملی، ائتنیکی و زبانی گروه‌های ائتنیکی مغلوب مشاهده می‌گردد نشان از شکست پروژه دولت- ملت‌سازی "ایرانی" و در عین حال آغاز پروسه ملت‌شوندگی گروه‌های مغلوب می‌باشد. 
روز جهانی زبان مادری
گرچه که شهرداری‌های مناطق ترک‌نشین ایران اغلب جزئی از ساختار قدرت و مافیای آنند و در عین حال نمی‌توان از وجود ان‌جی‌اوهای مشابهی به مانند آنچه که در کشورهای توسعه یافته قابل مشاهده می‌باشد در ایران سخن گفت ولی می‌توان با تکیه بر جایگاه مردمی و الخصوص نسل جوان ترک ما نیز به عنوان جامعه ترک دست به اقدامات مشابهی به پیشواز روز جهانی زبان مادری برویم، مهمترین هدف ما می‌باید آگاهی بخشی جوانان و خانواده‌های ترک در مورد جایگاه زبان مادری و اهمیت آن باشد.    
منبع ترجمه خبر:
http://tinyurl.com/kegf5oo

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

با پشتیبانی Blogger.
 
UrmiyeNews.Com - Batı Azerbaycan'ın Sesi
Tema: Bal Medya