بیش از 40 درصد ذخیره مس ایران در معدن مس سرنگون ورزقان قرار دارد ولی ورزقان دارای یک بیمارستان نیست، در همین حال بنا به آمار رسمی ورزقان دارای 50 امامزاده ، اهر دارای 41 امام زاده و 1 بیمارستان می باشد (1). پولی که بابت ساخت این همه بنا برای امام زادگان می شود آیا برای ساخت بیمارستان و مجتمع های درمانی برای انسانهای آنجا که تامین کننده 40% مس ایرانند صرف می گردید مطمئناً آمار 1000 کشته و 6000 زخمی را امروز پس از زلزله شاهد نبودیم.
از معدن مس سرنگون ورزقان هر روز به طور متوسط 25 هزار تن سنگ معدن استخراج می گردد که 500 تن به کنسانتره مبدل می گردد. بنا به آمارهای علمی – دولتی عیار خاک معدن مس سرنگون ورزقان 60% می باشد. (2)
بر اساس سرشماری عمومی نفوس مسکن در سال 1385 شهرستان ورزقان دارای 19917 نفر شاغل بوده اند که تنها 3.2% یعنی 460 نفر از اهالی محلی در بخش معدن اشتغال دارند، یعنی معدن مس ورزقان در ایجاد شغل برای مردم منطقه نیز موفق نبوده است. بنا به آمار دولتی جمعیت ورزقان 49.000 نفر می باشد و حساب کنید منطقه ای از آزربایجان که تولید کننده 40% مس ایران می باشد با وجود جمعیت 49.000 نفری دارای یک بیمارستان نیست، این موضوع را به غیر از مفاهیم مستمعره داخلی و اسعتمار با چه مفاهیمی می توان پاسخ داد؟
در کنار این چرا یک زلزله 6 ریشتری باید بیش از 1000 کشته و 6000 زخمی داشته باشد، اکنون که در حال نوشتن این مقاله ام زلزله به قدرت 7 ریشتر شمال ژاپن را لرزانده هست احتمالاً به جزء چند مورد خراشیدگی خبری دیگری را شاهد نخواهیم بود، چون زلزله های 7 ریشتری حداقل چند روز یک بار مهمان ژاپنی هایند.
آزربایجان را خود زلزله نه ولی فقر زلزله لرزاند
پس از دو زلزله مهیب در آزربایجان و مناطق اهر، ورزقان، هریس و ...که تلفاتی ببنا به آمارهای رسمی 306 کشته و 2600 زخمی ولی آمارهای غیررسمی حاکی از 1000 کشته و 6000 زخمی را ببار آورد در حالیکه در اولین ساعات زلزله اکیپ های متعددی از هلال احمر ترکیه و آزربایجان خواستار کمک رسانی در جستجوی و امداد بودند به ناگهان مسئولین دولت ایران خبری مبنی بر پایان فعالیت های امداد رسانی را از طریق خبرگزاریهای دولتی منتشر کرده و در اطلاعیه این چنین بیان شده است: که مسئولن دولتی ایران خود می توانند عملیات امداد رسانی و جستجو را انجام دهند و نیازی به کمک های خارجی وجود ندارد. گروههای اکیپ متخصص هلال احمر ترکیه نیز که در اولین ساعات زلزله خود را به تبریز رسانده بودند ناچار به برگشت به ترکیه شدند.
پس از درخواست هلال احمر کشورهای ترکیه و آزربایجان هلال احمرهای آمریکا، تایوان، سنگاپور، آلمان، روسیه خاوستار کمک به جستجو و امداد رسانی مجروحان حادثه دیده شدند، و در عین تعجب برانگیز بودن مقامات ایران تمامی این درخواستهای کمک را رد کردند.(3)
مرضیه وحید دستجردی وزیر بهداشت و درمان ایران در پیامی از عدم احتیاج ایران به کمک های بین المللی سخن گفته و در دیگر سو آقای ابولحسن فقیح نیز از درخواست کمک سازمانهای هلال احمر کشورها همسایه مبنی بر کمک دهی به جستجو امداد رسانی به آورگان سخن گفته و در پیام تشکری از عدم لزوم این کمک های خارجی سخنان متعددی را بیان کرد. اکیپ های متخصص و با تجهیزات ترکیه نیز که در تبریز حضور داشتند پس از ساعاتی حضور در تبریز به ترکیه بازگشتند. نکته قابل تامل در خبری هست که از سوی معاون اول رئیس جمهوری در خبرگزاریهای دولتی با تیتر "آماده دریافت کمک های بین المللی به زلزله زدگان هستیم" (4) منتشر گشته هست، در خبر فوق آقای رحیمی شب دوشنبه اظهار داشته اند که ما در موقعیت های مشابه به کشورهای زلزله زده کمک هائی داشته ایم و اکنون نیز آماده دریافت کمک های بین المللی در مورد زلزله زدگانیم. بالاخره سازمانهای بین المللی کدامین سخن مسئولین ایران را باور کنند، این سخن در حالی بیان میشود که به احتمال زیاد منظور مسئولین محترم کمک های مادی هست، نه کمک برای زلزله زدگان آزربایجان، شاید با وضعیت اقتصادی وخیم ایران مسئولین دولتی حق داشته باشند از کشورهای خارجی کمک هائی را دریافت کنند.
بنا به گزارش های دریافتی از محل حادثه و گزارشهای که به طور پیوسته از اشخاص موجود در محل گزارش داده می شود آمار کشته ها بسیار بیشتر از آمارهای دولتی ارائه شده و وضعیت امداد رسانی نیز به مراتب کندتر و مشکل دارتر می باشد. چرا دولت ایران تنها 24 ساعت پس از زلزله جستجو برای امداد رسانی را به آوارگان زلزه متوقف ساخت هنوز بر کسی معلوم نیست ولی گوئی بسیاری از سیاستمداران ایران قصد داشتند - دارند آزربایجان و ترکان را در زلزله دفن کنند.
منبع مقاله:
1- آمار رسمی امام زاده های ورزقان و اهر:
http://tinyurl.com/8fd4tkg
2- 40 درصد ذخیره مس کشور در معدن مس سونگون ورزقان قرار دارد
http://tinyurl.com/cad5kkp
3- گزارش روزنامه حریت ترکیه از رد کمک های انسان دوستانه ترکیه به زلزله زدگان
http://tinyurl.com/cogenwg
4- معاون اول رییس جمهوری : آماده دریافت كمك های بین المللی به زلزله زدگان هستیم
http://tinyurl.com/bpj57hl
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر