غنیره پاشایوا که در در سفری خیرخواهانه در سومالی به سر می برد پس از فاجعه زلزله در شهرهای تبریز، اهر، ورزقان، هریس و .. آزربایجان جنوبی سراسیمه برای کمک و بازدید اوضاع خود را به تبریز رساند. وی هنگامی که در تبریز و مناطق زلزله زده بوده است نکات قابل تاملی از زلزله بیان داشته است که خواندن آنها خالی از لطف نیست. تمامی سخنان زیر از صفحه رسمی فیسبوک خانم Ganire Pashayeva ترجمه گردیده است.
امروز با عجله از سومالی به سمت تبریز برای کمک و یاری به برادران و خواهرانم زلزله زده انم براه افتادم. بیشتر کمکم مبنی بر یاری معنوی به زلزله زدگان می باشد. با سفارت تبریز هماهنگ کردم و آنها نیز سعی در کمک دهی به من نمودند. من و ملتم به عنوان بخشی از آزربایجان شمالی در کنار زلزله زدگان آزربایجان جنوبی هستیم. خداوند به اشخاصی که جانشان را در زلزله از دست داده رحمت وبرای بازماندگان شفاء عاجل عنایت کند. سر ملتمان به سلامت ...
پس از شنیدن خبر زلزله در شهرهای آزربایجان جنوبی با پروازی از سومالی به سمت استانبول و از آنجا به سمت تبریز راهی شدم.
در تبریز با کنسولگری آزربایجان آقای علی علی زاده دیداری داشته و از وضعیت جویا شدم، خدا را شکر دولت آزربایجان شمالی در اولین ساعات زلزله اقدام به کمک رسانی و فرستادن اقلام مورد نیاز مردم نموده است. بسیاری از اقلام فرستاده شده توسط دولت آزربایجان نیز به دست مردم رسیده و کمک های دیگری نیز در راه می باشد. ای کاش ملتمان هیچ وقت دچار چنین بلاهائی نگردد.
در زلزله آزربایجان جنوبی بیش از 1000 نفر کشته و بیش از چندین هزار نفر زخمی شده اند، هزاران انسان بی خانمان گشته اند. دولت ایران در اولین ساعات زلزله درخواست های کمک هلال احمرهای کشورهای همسایه را نپذیرفت، ولی پس از درخواست و مشورت هلال احمر آزربایجان شمالی دولت ایران خوشبختانه اجازه ورود کمک های دولت آزربایجان شمالی به آزربایجان جنوبی را صادر کرد.
ای کاش دولت ایران کمکهای هلال احمر ترکیه را می پذیرفت و برگشت نمی داد. چون ترکیه یک کشور خارجی نیست و برای ترکان ساکن ایران و که حداقل نصف جمعیت ایران را تشکیل می دهند به عنوان همزبان و هم هویت بسیار نزدیک بوده و رابطه برادری دارد. در دیگر سو چون احتیاجات مردم زلزله زده آزربایجان جنوبی بزرگ بوده و ترکیه می توانست با کمک های خود قسمتی از این احتیاجات را رفع کند. در کنار این موارد هدف ترکی هاز ارسال این کمک های تنها اهداف انسان دوستانه می باشد.
نمی دانم چرا دولت ایران تنها در آزربایجان شرقی اعلام عزا نموده است، در حالیکه این فاجعه بسیار بزرگتر از آنی هست که در مدیای دولتی ایران بازگو می گردد.
خانم Qənirə Paşayeva متولد 7 مارس سال 1975 در شهر تووز آزربایجان شمالی می باشد. او از دانشگاه طب آزربایجان فارغ التحصیل شده و مسلط به زبانهای ترکی، انگلیسی و روسی می باشد.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر