دانشگاه Bilkent شهر آنکارا که یکی از شناخته شده ترین دانشگاه های ترکیه و دنیا می باشد برای اولین بار بخشی را برای آموزش زبان کردی آغاز کرده است.
دانشگاه مذکور که اولین دانشگاه خصوصی ترکیه می باشد اولین جسله از آموزش زبان کردی را در هفته پیش رو و با حضور 20 دانشجو آغاز خواهد کرد. عنوان درس و بخش انتخاب شده ورود به زبان کردی می باشد.
بخش آموزش زبان کردی دانشگاه آنکارا از سوی کردیناسیون زبانهای خارجی دانشگاه گشوده شده است که در هفته به صورت 2 روز و هر بار 2.5 ساعت خواهد بود.
آموزش زبان کردی برای تمامی دانش جویان دانشگاه آنکارا به صورت درس انتخابی ارائه خواهد شد که اولین کلاس 20 نفره طی اولین ساعات آغاز ثبت نام با تکمیل ظرفیت مواجه شد.
دانشجویان ترک دانشگاه آنکارا نیز طی مصاحبه هائی که با خبرگزاری مختلف داشته اند از آغاز آموزش زبان کردی در دانشگاه استقال نموده اند. در دیگر سو دانشجویان کورد زبان نیز با رغبت فراوان از آغاز آموزش زبان مادری خود مسرور می باشند و بنا به مصاحبه هائی که داشته اند آموزش زبان مادری را جزئی از تعریف حقوق انسان و حقوق هر شهروند در جغرافیائی که زندگی می کند معرفی نموده اند. به نظر دانشجویان کرد زبان کوردی مهمترین نماد هویت ائتنیکی کرد می باشد. در کنار زبان کردی زیرمجموعه زبان چرکس ها نیز به نام Adige آغاز شده است.
در کنار خبر خوشحال کننده فوق در ترکیه که نشان از افزایش استانداردهای دمکراسی و حقوق بشر ترکیه در سطح اروپا دارد عدم رسمیت زبان ترکی در ایران چندملیتی – چندزبانی نیز همچنان تداوم دارد و وجود مسئله ای به نام زبانهای ملی چه از سوی دولت ایران و چه از سوی اپوزوسیون ملت حاکم فارس زبان کتمان گردیده و نادیده گرفته می شود. در ایران زبان اقلیت فارس زبان حاکم بر ملت ترک و دیگر ملتهای تحت ستم غیرفارس زبان تحمیل می گردد و سیستم آموزشی و تحصیلی ایران پیشرو سیاستهای آسیمیلاسیون زبانی – فرهنگی ملت ترک و دیگر ملتهای تحت ستم می باشد. بدون تردید حرکت دولت ایران در کتمان و نادیده گرفتن اولیه ترین حقوق انسانی جامعه ترک که همانا آموزش زبان ترکی و رسمیت زبان و هویت ترک به عنوان شهروندان ایران می باشد جزء نقض حقوق بشر در ابعاد گسترده و ژنوساید زبانی – فرهنگی می باشد.
اولین خواسته ملت ترک و تمامی فعالین ملی اش از هر طیف فکری پایان دادن به انحصار زبانی در ایران که تماماً ناهنجار با عرف منطقه می باشد، قبول بافت چندملیتی – چندزبانی ایران و الخصوص رسمیت و سراسری شدن زبان ترکی در ایران می باشد.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر