اورمو گولو که زمانی بزرگترین دریاچه شور جهان بود امروزه بر اثر عوامل طبیعی و انسانی به کوچکترین دریاچه نمکی جهان تبدیل گشته و هر روز با تبخیر آب آن نمکهای سفیدش چون کفنی سراسر وجود این طبیعت منحصر به فرد کشور را در بر میگیرد و میرود تا همچو دریاچه اورال روسیه خشک شده و فقط نامش در تاریخ ماندگار باشد.این دریاچه با داشتن بیش از ۱۱۰ جزیره کوچک و بزرگ یکی از زیباترین اکوسیستمهای جهان بود که بر اثر احداث سدها و حفر چاههای عمیق و نیمه عمیق و استفاده نابجا از آبهای زیرزمینی و روان منتهی به این دریاچه و سوء مدیریتها و بی کفایتی مسئولین امر درحال نابودی است .این درحالی است که قائم مقام سازمان عریض و طویل محیط زیست در سی و نهمین سالگرد تاسیس کنوانسیون حفاظت از تالابهای جهان که به کنوانسیون رامسر مشهور میباشد و همزمان با روز جهانی تالابها اظهار میدارد: طی سالهای اخیر عوامل اقلیمی از جمله خشکسالی و تغییر کاربری کشاورزی و برداشت بی رویه آب موجب شده که حیات تالابهای «انزلی» «هامون» «پریشان» «اورمو» و تالابهای استان خوزستان در معرض نابودی قرار بگیرند.وی با اشاره به وضعیت بحرانی دریاچه «اورمو» تاکید کرد : این دریاچه برای ادامه حیات خود به سه میلیارد متر مکعب آب نیاز داردکه احداث سدهای بالادست متعدد برداشت غیرمجاز آب کشاورزی و حفر چاههای غیر مجاز باعث تهدید و نابودی آن شده است.
نکته قابل توجه اینکه در مراسم روز جهانی «تالابها» قرار بود رئیس سازمان محیط زیست و رئیس دفتر رئیس جمهوری حضور یابند که علیرغم پارچه نویسیهای متعدد و نصب آنها درمحل برگزاری و ورودیهای شهر رامسرهیچ کدام از آقایان در این مراسم حضور نیافتند. از اینجا میتوان فهمید که آقایان تا چه حد در فکر حفاظت از محیط زیست میباشند . اما ظاهرا" حفاظت از پست و مقام و آلودگی به مسائل سیاسی بسیار مهمتر از حفظ محیط زیست میباشد.
از نکات مهم روز جهانی تالابها و بزرگداشت سالگرد تاسیس کنوانسیون رامسر این است که این کنوانسیون ۳۹ سال پیش در ایران تاسیس میشود و اکنون پس از حدود چهار دهه میبینیم به جای حراست از تالابهای متعدد کشورمان که اغلب آنها شهرت بین المللی دارنداین تالابها درحال نابودی میباشند . نمیدانم آقایان در مقابل فاجعه بزرگی که در مورد تالابهای بزرگ کشور بویژه اورمو گولو در حال وقوع میباشد برای نسل کنونی و آتی چه پاسخی دارند؟
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر